1. TOYS"R"US ja vastuullisuus 

1.1 Vastuullinen tuotevalikoima ja markkinointi

Toimimme lasten ja heidän perheittensä kanssa tuotteittemme ja markkinointimme kautta. Koska kohderyhmämme ovat lapset, meillä on sitäkin suurempi vastuu toimia eettisesti sekä tarjoamiemme tuotteiden että markkinointityömme osalta.

Vastuullinen tuotevalikoima

Emme halua altistaa lapsia tuotteille, jotka saattavat vaikuttaa heihin kielteisesti esimerkiksi lähettämällä sopimattomia signaaleja tai aiheuttamalla emotionaalista tai ruumiillista vahinkoa. Siksi olemme kehittäneet vastuullisen tuotevalikoiman toimintaperiaatteen, jossa määritellään selkeästi tuotteet, joita emme ota valikoimaamme.

Joitakin esimerkkejä tuotteista, joita emme myy myymälöissämme:

Tupakka ja alkoholi: Emme tarjoa tuotteita, joiden voidaan nähdä tukevan tupakan tai alkoholin käyttöä. Tämä koskee myös näihin liittyvien logojen käyttämistä esimerkiksi jalkapallokeräilykorteissa ja pienoismalliautoissa.

Leluaseet: Emme tarjoa leluaseita, jotka ovat aidonnäköisiä jäljitelmiä nykyaikaisista tuliaseista ja jotka voisivat liittyä nykyaikaiseen sodankäyntiin, terrorismiin tai katurikollisuuteen. Ymmärrämme sen, että useimmat lapset ovat jossakin vaiheessa kiinnostuneita roolileikeistä, joissa ”hyvät” vastustavat ”pahoja”. Siksi tarjoamme esimerkiksi karjapaimenten revolverien tapaisia leluaseita roolileikkejä varten.

Esimerkkejä vastuullisesta markkinoinnistamme

Turvallinen leikki

Tarjoamme esimerkiksi pyörien, rullalautojen ja rullaluistimien tapaisten tuotteiden ohessa suojavarusteita. Varmistamme myös, että näiden tuotteiden mainonnassa käytetään asianmukaisia turvavarusteita.

Oikea mielikuva tuotteiden ominaisuuksista

Mainostamme tuotteita tavalla, josta lapset saavat oikean mielikuvan tuotteiden ominaisuuksista. Siten emme aiheuta lapsille pettymystä.

Lisätietoja saa  täältä

1.2. Turvallinen ja vastuullinen työympäristö työntekijöillemme

Meillä on sosiaalinen vastuuohjelma, jonka avulla varmistamme, että tuotteemme tehdään vastuullisissa oloissa. Tuotteitamme valmistetaan vain tehtaissa, joita valvotaan sosiaalisen vastuun standardiemme perusteella.

Emme omista omia tehtaita, mutta varmistamme yhteistyössä tavarantoimittajiemme kanssa, että tehdastyöläisillä on turvalliset ja inhimilliset työolot ja että heidän oikeuksiaan kunnioitetaan.

Kun käymme tehtaalla tekemässä yhteiskuntavastuutarkistuksen, tarkistamme että työoloissa huomioidaan kansainväliset ihmisoikeus- ja työvoimanormit. Tämä tarkoittaa, että tarkastelemme muun muassa työtuntien, palkkojen ja ylitöiden tapaisia seikkoja, 16 vuoden vähimmäisiän noudattamista, miesten ja naisten palkan yhtäläisyyttä, tehtaan palo-ovien olemassaoloa ja palopelastusteiden esteettömyyttä sekä turvavarusteiden saatavuutta ja sitä, että työntekijät osaavat käyttää niitä.

Asiasta voi lukea lisää täältä.