Ilmainen toimitus yli 80€ tilauksiin (Ei koske Big'N'Heavy-tuotteita tai kotiinkuljetuksia.)

0

 

Tarkistuslista ennen uima-altaan ostamista

 1. Pihallani on tasainen, pehmeä paikka altaalle.
 2. Altaan ympärillä on paljon tilaa.
 3. Altaan yläpuolella ei roiku mitään.
 4. Minulla on ulkovesihana.
 5. Minulla on ulkovirtapistoke.
 6. Minulla on viemäri altaan tyhjennystä silmällä pitäen.
 7. En halua altaaseeni kutsumattomia vieraita.

 

Haluatko uima-altaan?

Ovatko perheen vesipedot jo kaivaneet uikkarinsa esille? Odotatteko pärskähtelevän hauskoja vesileikkejä? Kun päätös uima-altaan ostamisesta on tehty, tarvitsee enää miettiä muutamia yksityiskohtia. Minkä kokoinen, millaisia puhtaanapitotarvikkeita ja minkälainen suodatinjärjestelmä? Lukaise osto-oppaamme, niin saat tietää kaiken tarvittavan laajasta allasvalikoimastamme.

 

 

 

Uima-allasostoksilla 

Malta vielä hetki! Me tiedämme, että odottaminen on tuskaa, kun olet jo mielessäsi laittanut uimalasit päähäsi ja toinen jalkasi on valmiina altaassa. Kannattaa kuitenkin ensin pohtia seuraavia kolmea kysymystä:

 1. Kuinka kauan haluat uima-altaan kestävän?
  Onko altaan tarkoitus kestää seuraavaan kesään? Silloin kannattaa silmäillä isompia altaita, joissa on suodatinjärjestelmä. Kaikki altaamme ovat pitkäikäisiä ja laadukkaita, mutta ilman suodatinjärjestelmää niiden puhdistaminen on työläämpää, joten niitä on vaikeampi pitää hygieenisinä vuodesta toiseen.
 2. Kuinka aiot käyttää uima-allasta?
  Ainoastaan pihasi koko asettaa rajoituksia altaan koolle, mutta jos haluat altaan, jota voit siirrellä, valitse pienempi malli: sitä on helpompi liikutella ja se on helpompi laittaa käyttövalmiiksi.
 3. Onko uima-allas koko perheen käyttöön?
  Uuden altaan on sovittava perheesi tarpeisiin. Onko allas lapsille? Onko se ulkoporeamme? Onko uima-allas koko perheelle? Lue lisää erilaisista uima-altaista alempaa osto-oppaasta.

 

Ennen uima-altaan pystyttämistä

Etkö millään malttaisi odottaa vesileikkien alkamista? Lue kuitenkin ensin seuraavat kahdeksan kohtaa, jotka sinun tarvitsee tarkistaa ennen altaan pystyttämistä.

Uima-altaallesi on tasainen pehmeä alusta.
Uima-allas on sijoitettava tasaiselle, asfalttia pehmeämmälle alustalle. Paras alusta on tasainen nurmikko. Alusta kestää uima-altaan painon.
Vedellä täytetty allas on painava. Varmista, että alusta kestää altaan painon. Uima-altaan ympärillä on riittävästi tilaa.
Vesipedot tarvitsevat riittävästi vapaata tilaa, ja myös hauskat allastarvikkeet vievät oman tilansa. Suosittelemme, että uima-altaan ympärillä olisi kauttaaltaan kaksi metriä vapaata tilaa. Uima-altaan yläpuolella ei roiku mitään.
Puhtaassa allasvedessä polskiminen on hauskempaa. Allas on helpompi pitää puhtaana, jos sen yläpuolella ei ole puidenoksia. Sinulla on ulkovesihana.
Kun aiot täyttää uuden 26 000 litran perhealtaasi vedellä, ulkovesihana on ehdoton juttu. Usko pois! Sinulla on ulkovirtapistoke.
Jos ostat puhallettavan kahluualtaan, et tarvitse sähköä. Sen sijaan isompien altaiden suodatinjärjestelmät toimivat sähköllä, joten ulkona oleva maadoitettu virtapistoke helpottaa kytkemistä. Voit laskea uima-altaan vedet viemäriin.
Jos ostat isomman altaan, viemärin on hyvä olla lähistöllä. Näin voit johtaa veden sinne allasta tyhjentäessäsi. Et halua uima-altaaseesi kutsumattomia vieraita.
Joidenkin on vaikea vastustaa vieraan altaan houkutusta, joten ympäröi altaasi aidalla.

Isot uima-altaat

Jos olet päätynyt isompaan uima-altaaseemme, luvassa on hauskoja vesileikkejä vuosikausiksi. Kun valitset jonkin isommista malleistamme, pidä mielessä seuraavat seikat:

Mikä malli sopii minulle?

TOYS"R"USissa on paljon valinnanvaraa. Mihin aiot käyttää uima-allasta? Uimatunteihin, leikkeihin vai lekotteluun? Tutustu ensin koko uima-allasmallistoomme, ennen kuin päätät.

Minkä kokoinen minun tulisi valita?

Uuden altaasi koko riippuu tietysti pihasi koosta. Allas on sijoitettava tasaiselle, nurmimaiselle alustalle, jonka ympärillä on kauttaaltaan kaksi metriä vapaata tilaa. Jos ei mietitä käytännön asioista, niin on helppo todeta, että mitä isompi allas, sitä hauskempaa sinulla ja perheelläsi on. Mutta jos sinulla on pieniä lapsia, kannattaa myös miettiä altaan syvyyttä.

Mitä tarvikkeita tarvitsen uima-altaaseeni?

Voit pystyttää altaan heti kotiin päästyäsi, mutta ennen polskimista sinun tulee varmistaa, että allas pysyy puhtaana. Sen vuoksi tarvitset sopivan suodatinjärjestelmän ja oikeanlaisia puhtaanapitotarvikkeita. Voit kysyä apua myyjiltämme ja lukea puhtaanapitotarvikkeista täältä.

Kaikki isot altaamme ovat kestäviä ja laadukkaita, ja niihin saa monenlaisia puhtaanapitoa helpottavia tarvikkeita sekä hauskoja vesileluja.

Ulkoporeamme

Hemmottele itseäsi ja perhettäsi rentouttavassa ulkoporeammeessa. Ulkoporeammeessa on kiinteä lämmitysjärjestelmä, joka lämmittää allasveden nopeasti 40-asteiseksi. Lisäksi siinä on vedenpehmennysjärjestelmä, joka saa allasveden tuntumaan miellyttävämmältä. Kestävistä kuiduista valmistettu amme tuntuu pehmeältä kosketettaessa mutta ei kuitenkaan taivu.

TOYS"R"USista ostamasi ilmalla täytettävä ulkoporeamme on helppokäyttöinen ja helppo koota – avaa vain pakkaus, niin kaikki on valmista. Muista myös ostaa tarvittavat puhtaanapitotarvikkeet.

Ilmalla täytettävät perhealtaat

Jos haluat pihaasi altaan, jonka voit tarvittaessa ottaa mukaan vaikkapa kesämökille, suosittelemme hankkimaan ilmalla täytettävän perhealtaan. Se sopii kaikenikäisille vesipedoille ja on käyttövalmis käden käänteessä. Lisäksi se on helppo pakata säilöön.

Valitse perheesi kokoon sopiva altaan koko, syvyys ja halkaisija. Useimmille perheille sopii vähintään 500-litrainen allas. Myös ilmalla täytettäviin altaisiin pätevät samat ohjeet kuin muihin altaisiimme, ja ne kannattaa lukea hyvin. Lue ohjeet täältä.

Kaikki altaamme ovat huippulaadukkaita ja pitkäikäisiä. Jos haluat käyttää niitä vuodesta toiseen, on kuitenkin erittäin tärkeää puhdistaa ne huolellisesti. Niiden on oltava putipuhtaita ja kuivia ennen säilöön laittamista.

Kahluualtaat

Meillä on myös laaja valikoima perheen pienimmille vesipedoille sopivia kahluualtaita. Kaikkia niitä on helppo liikutella, joten voit pakata ne kätevästi mukaan vaikkapa kesämökille.

Kun valitset allasta lapselle, kiinnitä erityistä huomiota altaan syvyyteen. Meillä on pikkulasten käyttöön sopivia jopa 500-litraisia altaita, joten valitse aina lapsesi kokoon sopiva altaan syvyys. Aivan pienimmille vesipedoille on myös kahluualtaita, joissa on kiinteät aurinkosuojat: näin lapsi voi nauttia vilvoittavista vesileikeistä ilman huolta suoraan porottavasta auringosta.

Vältä puhtaanapitotarvikkeiden käyttöä kahluualtaissa: vaihda sen sijaan altaan vesi jokaisen käyttökerran jälkeen.

Pikkulasten altaamme ovat luonnollisesti huippulaadukkaita, joten jos puhdistat ne huolellisesti, ne kestävät vuosikausia.

Vesiliukuradat

Vesiliukuradat ovat hauskoja, helppoja asentaa ja helppohoitoisia. Tarvitset vain pumpun ja vesiletkun, niin kaikki on valmista.

Aseta vesiliukurata sopivaan paikkaan, sillä juokseva vesi kastelee ympäristöä melkoisesti. Sen ympärillä tulisi olla kaksi metriä vapaata tilaa. Lisäksi vesiliukurata on asetettava pehmeälle alustalle, sillä se ei itsessään ole pehmustettu.

Uima-allastarvikkeet

Uima-altaassa polskimisessa ja vesileikeissä riittää hupia koko kesäksi. TOYS"R"USista löydät tarvikkeita, jotka tekevät polskimisesta entistä hauskempaa. Lisäksi meillä on tarvikkeita, jotka suojaavat altaan ympäristöä, allasta ja käyttäjää. Suosittelemme seuraavien tarvikkeiden hankkimista:

Tikkaat, jotta pääset uima-altaaseen ja sieltä pois.

Alusta, joka suojaa uima-altaan pohjaa.

Allaspeite, joka estää lehtiä yms. päätymästä uima-altaaseen.

Altaanhuoltovälineet uima-altaan puhdistusta varten.

Täältä näet laajan tarvikevalikoimamme.

Pidä uima-altaasi puhtaana

Veden pH-arvo ja hygieenisyys ovat tärkeimmät tekijät, kun haluat altaasi kestävän pitkään. Puhtaassa altaassa on mukavinta polskia, ja likaiseen veteen liittyy aina terveysriski. Onneksi löydät TOYS"R"USista kaksi erilaista klooritonta altaiden puhtaanapitosarjaa ja monia erinomaisia suodatinjärjestelmiä.

Puhtaanapitotarvikkeet

Kaikki puhtaanapitotarvikkeemme ovat kloorittomia, joten ne eivät ärsytä herkkää ihoa tai haise pahalle, mutta pitävät allasveden puhtaana.

POOL Care -valikoimastamme löytyy monenlaisia tarvikkeita, joilla on helppo pitää allas puhtaana. Sinun on ainoastaan tarkistettava allasveden pH-arvo ja happitaso viikoittain – helppoa kuin mikä!

Saness-järjestelmä säilyttää allasveden kirkkaana pitkään. Sen kaksivaiheinen puhdistus pitää altaan puhtaana jopa viisi kuukautta, jos noudatat käyttöohjeita.

Suolavesijärjestelmät

Suolavesijärjestelmät auttavat pitämään allasveden puhtaana. Ne tuottavat huomaamattomia määriä luonnollista klooria, joka puhdistaa vettä. Sen jälkeen ne lisäävät veteen huomaamattomia määriä kupari-ioneita, jotka poistavat leväkasvustoja. Jos käytät suolavesijärjestelmää, et juurikaan tarvitse muita puhtaanapitotarvikkeita.

Laita uima-altaasi säilöön

Kun vesipetojen kausi on ohi, allas on laitettava säilöön. Osa ihmisistä jättää altaan ulos talveksi, mutta pakkanen saattaa vaurioittaa sitä. Sen vuoksi suosittelemme tyhjentämään altaan vedestä ja laittamaan sen säilöön talveksi. Näin voit olla varma, että siitä on iloa myös seuraavana kesänä.

Käytämme evästeitä Hyväksy Lue lisää