Ilmainen toimitus yli 80€ tilauksiin (Ei koske Big'N'Heavy-tuotteita tai kotiinkuljetuksia.)

0

Trampoliinin ostajan opas

Jiihaa! Luet parhaillaan trampoliiniopastamme, joka johdattaa sinut hyppäyksen lähemmäksi omaa trampoliiniasi. Olemme koonneet tänne tärkeää turvallisuutta, laatua ja kunnossapitoa koskevaa tietoa. Ennen kuin alat lämmitellä jäseniäsi pomppuja varten, lue siis oppaamme huolella läpi.

 

TOYS"R"USin trampoliinien turvallisuuteen ja laatuun voit luottaa. Testaamme kaikki trampoliinimme lukemattomia kertoja ja omat turvallisuusvaatimuksemme ovat eurooppalaisia standardeja tiukemmat. Trampoliinin mukana tulee aina turvaverkko. Toisin sanottuna: me huolehdimme turvallisuudesta, ja sinun tehtäväsi on testata hauskuus.

Millainen trampoliini meidän perheellemme sopii?

Hyppely on hauskaa jokaisen mielestä, ja siksipä löydät meiltä kattavan valikoiman kaikenikäisille sopivia trampoliineja. Suosituksemme eri-ikäisille hyppijöille:

 

1–3-vuotiaat Suosittelemme ensitrampoliinia nuorimmille lapsille, joiden tasapaino ja koordinaatiokyky ovat vielä kehitysvaiheessa. Pienissä ensitrampoliineissa ei ole turvaverkkoa, joten voit tukea lasta hyppimisen aikana.

3–5-vuotiaat Kun lapsen tasapaino ja koordinaatiokyky ovat kehittyneet, kannattaa hankkia minitrampoliini. Sen mukana tulee turvaverkko, joten voit huoletta antaa lapsen pomppia itsenäisesti.

6–99-vuotiaat Kuusivuotiaita ja sitä vanhempia odottavat lähes rajattomat hyppimismahdollisuudet. Valikoimaamme kuuluu kolme laadukasta OUTRA-mallistoa: Standard, Pro ja Extreme

Mikä trampoliini minun tulisi valita?

Löydät valikoimastamme trampoliineja niin lapsille kuin aikuisillekin. Kun lapsi on yli 6-vuotias, pääset valitsemaan jonkin kolmesta OUTRA-mallistostamme: Standard, Pro tai Extreme.

 

TOYS"R"USilta löydät ainoastaan laadukkaista materiaaleista valmistettuja kestäviätrampoliineja. Asiantuntijamme ovat huomioineet metallin käsittelyn, trampoliinin rakenteen ja materiaalien paksuuden, taatakseen sinulle parhaan ja turvallisimman hyppimiskokemuksen.

 

OUTRA Standard

Hinta-laatusuhteeltaan loistava laadukas perustrampoliini. Outra Standard -sarja sopii perheelle, joka haluaa hyvän hyppykokemuksen ilman suurta hintalappua. Turvallinen valinta perheen ensimmäiseksi trampoliiniksi.

OUTRA Pro

Kun perheenne kaipaa trampoliinilta entistä parempia hyppyominaisuuksia, on aika siirtyä Outra Pro -sarjaan. Pro-trampoliinimme ovat ilmeeltään modernin tyylikkäitä, ja niiden runko sekä matto ovat erittäin kestävät.

OUTRA Extreme

Kelpaako sinulle vain markkinoiden paras trampoliini? Siinä tapauksessa Outra Extreme on oikea valinta. Muotoilu, laatu ja hyppykokemus ovat Extreme-sarjassa omaa luokkaansa, ja se on trampoliineistamme jykevin. Trampoliini soveltuu leikkiin, kuntoiluun ja vaativampaan harrastamiseen.

Laatu

Laadukkaat trampoliinit ovat hintavia, mutta TOYS"R"USissa saat rahojesi vastineeksi myös hieman ylimääräistä. Meillä on yli 20 vuoden kokemus trampoliineista, joten tiedämme, miten niistä saa kimmoisimpia ja kestävimpiä. Alansa asiantuntijat ovat testanneet trampoliinimme kerta toisensa jälkeen, jotta niissä ei esiintyisi rakennevaurioita, käyttöiän mukanaan tuomia vikoja tai sääolosuhteista johtuvia ongelmia.

 

Teknisesti suuntautuneita kiinnostanee tietää, että trampoliineissamme on täysin galvanoidut teräsrungot. Pehmuste on erittäin kestävä, muoviosat jykevätekoisia ja vinyyli huippulaadukasta. Niinpä trampoliineistamme riittää iloa useiksi vuosiksi.

Turvallisuus

Testaamme trampoliiniemme turvallisuuden lukemattomia kertoja, sillä tieto trampoliinin hyvästä laadusta ja turvallisuudesta tekee hyppimisestä hauskaa.

 

Testivaiheessa trampoliiniparkamme joutuvat kokemaan rajua hyppimistä, vetämistä, työntämistä ja puristamista – kerta toisensa jälkeen. Tiedämme siis varmasti niiden kestävän rutkasti enemmän, kuin mille ne altistuvat pihallasi normaalissa käytössä. Alansa asiantuntijat ovat kehittäneet trampoliiniemme suuret ja pikkuiset osat laadukkaiksi sekä kestäviksi.

 

Omat turvavaatimuksemme ovat EU:n vaatimuksia tiukemmat

Me emme koskaan tingi trampoliiniemme turvallisuudesta. Sanomattakin on selvää, että kaikki trampoliinimme täyttävät EU:n asettamat vaatimukset, mutta omat vaatimuksemme ovat jopa niitäkin tiukemmat.

 

Kaikkiin trampoliineihimme sisältyy turvaverkko

Verkko peittää jouset ja estää hyppijää tippumasta trampoliinilta maahan. Verkossa on lisäksi oviaukko, joka tekee läpikulusta helppoa ja turvallista.

 

Olemme testanneet trampoliiniemme turvallisuuden perusteellisesti, joten tehtäväksesi jää testata hauskuus.

Tärkeät turvatarvikkeet

Kaikkien TOYS"R"USin trampoliinien mukana tulee turvaverkko. Mikäli haluat panostaa turvallisuuteen vielä enemmän, tässä on muutamia hyviä vinkkejä!

 

Tikkaat Tiesitkö, että suurin osa trampoliinionnettomuuksista johtuu siitä, että hyppijä ei malta kiivetä trampoliinilta alas varovasti vaan hyppää maahan? Tikkaat ratkaisevat tämän pulman.

Kiinnitystarvikkeet Kiinnitystarvikkeilla voit kiinnittää trampoliinin tukevasti maahan, jotta tuuli ei pääse heittelemään sitä.

Trampoliinin reuna Trampoliinin reuna estää pikkulapsia ja eläimiä ryömimästä trampoliinin alle, jossa nämä saattaisivat loukkaantua.

 

Tutustu trampoliinitarvikkeiden valikoimaamme.

Ohjeet trampoliinin turvalliseen käyttöön

Yli 20 vuoden kokemus trampoliinien parissa työskentelystä on opettanut meille paljon niiden hauskuudesta ja turvallisuudesta. Noudatathan pomppiessa näitä ohjeita:

 

 • Enintään kaksi henkilöä saa hyppiä yhtä aikaa.
 • Jos sinulla on niska- tai selkävaivoja, käänny lääkärin puoleen ennen hyppimistä.
 • Noudata aina trampoliinin ikäsuosituksia.
 • Sulje turvaverkon oviaukko ennen hyppimistä.
 • Älä tee kuperkeikkoja.
 • Älä yritä hypätä turvaverkon yli.
 • Älä yritä hypätä turvaverkosta takaisin trampoliiniin.
 • Tarkista trampoliinin tärkeimmät osat ennen hyppimistä.

 

Fysioterapeutin suositukset

Jos sinulla on niska- tai selkävaivoja, suosittelemme kääntymään lääkärin tai fysioterapeutin puoleen ennen trampoliinilla hyppimistä. Jos vaivoja ei ole, voit aloittaa hyppimisen heti.

 

Hyppiminen on itse asiassa varsin terveellistä. Tiesitkö, että:

 

 • Trampoliinilla pomppiminen on nivelille 80 prosenttia kevyempää kuin hölkkä.
 • 10 minuutin pomppiminen trampoliinilla vastaa puolen tunnin hölkkää.
 • Trampoliinilla pomppiminen kehittää koordinaatiokykyä juoksua tai muita perinteisiä kuntoilumuotoja tehokkaammin.

Enimmäiskantavuus ja laatu

Monet ihmiset luulevat trampoliinin enimmäiskantavuuden olevan suoraan verrannollinen sen laatuun, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Kaikki TOYS"R"USin trampoliinit on suunniteltu siten, että samaa laadukasta trampoliinia voivat käyttää eri-ikäiset ja -painoiset hyppijät.

Trampoliinin varaosat ja lisätarvikkeet

TOYS"R"USilta löydät tarvittaessa trampoliiniisi tärkeitä varaosia, joten hyppimiseen ei pääse syntymään liian pitkää taukoa.

 

Valikoimaamme kuuluu myös hauskoja trampoliinin lisätarvikkeita. Miltä kuulostaisi trampoliinikoripallo tai temppuilu trampoliinilaudalla?

Trampoliinin kunnossapito

Trampoliinimme ovat laadukkaita, jykeviä ja tarkoitettu kestämään hyppimistä useiden vuosien ajan. Parina ensimmäisenä vuotena sinun ei juuri tarvitse huolehtia sen kunnossapidosta, mutta kannattaa silti muistaa, että hyvin huollettu trampoliini on pitkäikäisin.

 

Tässä muutamia kunnossapitovinkkejä:

 • Peitä trampoliini suojapeitteellä, joka suojaa sitä auringolta ja sateelta.
 • Asianmukaiset kiinnitystarvikkeet on paras keino suojata trampoliinia tuulelta. Jos kuitenkin tiedät, että myrsky on nousemassa, suosittelemme purkamaan trampoliinin.
 • Irrota tärkeimmät ja herkimmät osat, jos sää muuttuu todella huonoksi.
 • Tarkista trampoliini säännöllisesti ja huolellisesti, jotta voit varmistua pienimpien osien olevan hyvässä kunnossa.
 • Jos huomaat jonkin osan olevan heikossa kunnossa, vaihda se uuteen. Löydät varaosat TOYS"R"USilta.
 • Älä ikinä hypi kengät jalassa, vaan sukkasillaan tai paljasjaloin.
 • Poista terävät esineet ja korut ennen hyppimistä.

Trampoliinin kokoaminen

Vaikka pomppiminen olisi jo päällimmäisenä mielessä, kannattaa ensin rauhassa perehtyä trampoliinin kokoamisohjeisiin: kunnolla koottu trampoliini tekee hyppimisestä hauskempaa ja kestävämpää.

 

Täydellinen paikka trampoliinille on tasainen ja pehmeä nurmialue – kova alusta tekee hyppimisestä tylsempää. Trampoliinin ympärillä on oltava vähintään kaksi metriä tyhjää tilaa. Myös sen yläpuolella on oltava riittävästi tilaa, jotta voit hyppiä niin korkealle kuin haluat.

 

Kiinnitystarvikkeet pitävät huolen trampoliinin paikallaan pysymisestä myös tuulisella säällä.

Miten siirrän trampoliiniani?

Suosittelemme harkitsemaan huolellisesti trampoliinin sijoituspaikkaa, sillä sen siirtäminen ei ole helppoa. Siirtäminen kuitenkin onnistuu, jos matka on lyhyt ja esteetön.

 

 • Trampoliinin siirtämiseen tarvitaan aina vähintään kaksi ihmistä.
 • Teippaa kaikki liitinosat ilmastointiteipillä ennen siirtourakkaa.
 • Nostakaa trampoliinia hieman ylös maasta ja pitäkää se vaakasuorassa siirron aikana.
Käytämme evästeitä Hyväksy Lue lisää